mamaplus

Elev, agresat de o profesoară în Capitală. Acuzațiile mamei și explicația liceului

-
//
24.08.2023

O profesoară a fost filmată în timp ce amenința un elev că-l va bate și că nici Poliția nu-l va putea salva.

mamaplus

În imagini se poate auzi cum profesoara strigă la un copil și-i spune că-l va lovi de pereți, transmite Știri.md.

„Ce cauți tu încuiat în baie? Mizerie. Te bat. Te pocnesc de nu te adună nici Poliția”, spune profesoara.

Mai mult, mama copilului afectat ne-a contactat pentru a ne oferi mai multe detalii pe marginea cazului dat și a atrage atenția asupra acestei situații alarmante.

„Situația implică o serie de încălcări ale drepturilor copilului minor în cadrul Liceului Da Vinci, unde acesta a fost supus unui tratament inuman și degradant de către profesorii instituției, inclusiv diriginta clasei și directoarea Guzun Efrosinia. Incidentele au inclus agresiuni verbale și fizice, umilirea și înjosirea copilului în fața colegilor, precum și alte abuzuri constante care au avut un impact semnificativ asupra sănătății și stării emoționale a minorului”, ne-a spus mama minorului.

La fel, femeia povestește că, în urma acestor evenimente, copilul ei a suportat suferințe fizice și psihice, fiind necesare intervenția medicală și tratamentul. Prin urmare, familia s-a confruntat cu provocări financiare semnificative în legătură cu investigațiile medicale și tratamentul necesar pentru recuperarea minorului.

Publicitatea ta poate fi aici

„Dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acestui caz și să promovăm conștientizarea cu privire la importanța protejării drepturilor copiilor în mediul școlar. De asemenea, este important să subliniem faptul că au fost descoperite camere de luat vederi ascunse în vestiare și în alte încăperi ale instituției școlare, având o tentă de pornografie infantilă. Aceasta adaugă o dimensiune extrem de preocupantă și solicităm o investigație exhaustivă pentru a aduce vinovații în fața justiției”, ne-a mai spus mama copilului agresat.

Totodată, femeia a trimis o cerere către Avocatului Poporului, dar și o plângere către Direcția Generală Tineret și Sport și Procuratura Generală.

Am solicitat o reacție de la liceul din Chișinău unde ar fi avut loc incidentul. Efrosinia Guzun, directoare adjunctă pentru relații cu publicul, ne-a spus că incidentul s-a produs în luna aprilie, în timpul unei excursii.

„Au plecat în excursie trei clase. Erau peste 40 de elevi. Incidentul a avut loc seara, la hotel. Elevii făceau gălăgie, iar profesoara a mers să vadă ce fac. A bătut la ușă timp de cinci minute, iar copiii nu deschideau.

Când a intrat, de emoții, profesoara a ridicat vocea la copil”, ne-a spus Guzun. 

În urma incidentului, profesoara a fost sancționată de către conducerea liceului. Totodată, profesoara și-a recunoscut vina.

Cu toate acestea, părinții benevol au retras actele copilului de la instituția de învățământ și au plecat la o altă școală, însă până în prezent amenință atât profesoara, cât și conducerea instituției.