mamaplus

Elena Popa, despre alăptatul în public: “E trist, că o femeie, care își expune decolteul, consideră că nu e Ok”

-
//
09.09.2022

Pagina Elenei de Instagram este despre mâncare gustoasă și farfurii aspectuoase. Ea adoră bucatele tradiționale și este convinsă că oricine poate găti dacă o face cu multă dragoste. Dar de când Elena a adus pe lume o fetiță adorabilă, ea își împărtășește cu prietenii ei virtuali nu numai rețete ci și gândurile și experiența sa de mămică.

“Chiar și dacă risc să primesc hate, în calitate de un mini influencer (care am devenit de curând), sunt subiecte pe care mă simt obligată să le abordez!” scrie Elena intr-o postare recentă pe pagina sa de Instagram.

“Am mai vorbit despre alăptarea în public, și am făcut și un sondaj pe atunci, pentru ca să văd opinia femeilor în acest sens. Spre mirarea mea au fost destul de multe femei, care au răspuns, că asta nu este OK, că ele alăptează exclusiv acasă sau acolo, unde nu le vede nici un suflet! 

Și e foarte trist. De ce o femeie, care fără nicio problemă își expune decolteul la plaja sau într-o ținută sexy, consideră că nu este Ok să-ți hrănești copilul?” scrie revoltată Elena Popa.

Alăptatul în public a fost și rămâne una dintre cele mai fierbinți teme de dezbatere în rândul părinților. În timp ce unele mame sunt convinse că alăptatul în public este un drept fundamental al lor și al copiilor, alții sunt de părere că alăptatul este un act intim.

În același timp, specialiștii vin cu unele recomandări concrete. Potrivit medicului obstetrician-ginecolog Cristina Ipati, alăptatul este un proces necesar și firesc în cazul în care bebelușului îi este foame. Un sugar nu îşi poate stabili un program fix de masă, iar nevoia vitală de hrană trebuie să-i fie satisfăcută atunci când o cere.

”Societatea în care trăim nu este încă destul de educată în această direcţie, motiv pentru care unii oameni văd în acţiunea de alăptare un gest marcat de obscenităţi.

Totuși, trebuie să luăm în calcul publicul care asistă și locul unde se petrece acțiunea. Sunt rezervată față de situațiile în care unele mame îşi descoperă mai mult decât ar trebui sânul de la care hrănește copilul, mai ales când piciul are peste 1,5 ani și mănincă cu întreruperi, dezlipinduse de la piept și acesta rămâne dezgolit până revine”, a declarat Cristina Ipati.