mamaplus

Echipamente de peste 11 milioane de lei pentru 10 spitale din țară

-
//
31.03.2023

Nouă spitale raionale și o instituție republicană au primit mese de operație, aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, lămpi chirurgicale și truse medicale de urgență, anunță Ministerul Sănătății.

mamaplus

La fel, au fost livrate kituri, care conțin instrumente chirurgicale, dispozitive pentru imobilizarea fracturilor, etc. la alte opt spitale republicane, municipale și raionale.

Echipamentele au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul proiectului „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”, al Guvernului Germaniei și Canadei.

Evenimentul de donație a avut loc la Spitalul Raional Soroca, una dintre instituțiile beneficiare. Au recepționat dispozitive inclusiv spitalele raionale din Ungheni, Orhei, Hâncești, Edineț, Comrat, Căușeni, Cahul, Anenii Noi și instituția republicană – Spitalul Clinic Bălți.

De asemenea, kituri au primit instituțiile republicane: Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Institutul Mamei și Copilului, Institutul de Medicină Urgentă; municipale: Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, SCM pentru copii „Valentin Ignatenco” și spitalele raionale din Ștefan Vodă, Florești și Criuleni.

Valoarea totală a donației, constituită din 40 de truse medicale de urgență, 30 de aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, 20 de mese de operație și zece de lămpi chirurgicale, este de 11,5 milioane de lei.