mamaplus

După doi ani de pauză, la Chișinău revine Ziua Națională a Vinului

-
//
06.09.2022

După pauza de doi ani, cauzată de pandemie, Ziua Națională a Vinului revine. Unul dintre cele mai autentice evenimente se va desfășura pe 1 și 2 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Centrul Capitalei se va transforma într-un orășel al vinului și va aduna peste 70 de producători din întreaga țară. „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” – acesta este sloganul celei de-a XXI-a ediții a evenimentului.

Ediția curentă va avea și o identitate vizuală deosebită, care este inspirată din tradițiile milenare în vinificație și ospitalitatea moldovenilor recunoscută la nivel internațional, anunță organizatorii.  Aceștia îndeamnă fiecare vizitatori să devină ambasador al Vinului Moldovei.

„Și în acest an Ziua Națională a Vinului continuă să promoveze cultura consumului responsabil și corect al vinului de calitate. Vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii”, menționează Oficiul Național al Viei și Vinului.

Programul evenimentului:

• Ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului;
• Decernarea Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;
• Program artistic și cultural;
• Școala Vinului, care își propune să educe consumatorii referitor la consumul responsabil de vin, inițieri în cultura vinului;
• tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară.