mamaplus

După ce a fost mușcat de câinele bunicului său, un copil de 6 ani a ajuns în stare gravă la spital

-
//
20.08.2020

Potrivit oamenilor legii copilul a fost muşcat în timp ce se afla în curtea locuinţei sale. Câinele ar fi intrat în curtea imobilului din cea aflată în imediata apropiere, prin gardul împrejmuitor. Cazul a avut loc în județul Galați din România.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un minor de 6 ani din municipiul Galaţi ar fi fost muşcat de un câine agresiv, în timp ce se afla în curtea unei locuinţe. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, după primele verificări stabilind că minorul ar fi fost muşcat de câinele unui vecin, pe care acesta îl lăsase nelegat, şi care ar fi intrat în curtea imobilului alăturat prin gardul împrejmuitor, degradat.”, transmite IPJ Galaţi.

În urma muşcăturilor, copilul a fost grav rănit şi a fost transportat de urgenţă la spital. Starea lui este gravă, având un plămân perforat, din primele informaţii, dar şi alte răni grave.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

De asemenea, oamenii legii aşteaptă un punct de vedere de la un medic veterinar care va spune clar dacă animalul care l-a muşcat pe băieţel trebuia înregistrat la poliţie. Câinele pare a fi un metis de pitbull şi nu este înregistrat la Poliţie. Proprietarul animalului este chiar bunicul copilului muşcat.

Bărbatul s-ar afla în afara ţării şi ar fi lăsat câinele în grija tatălui copilului, animalul aflându-se de fapt în curtea din imediata vecinătate a familiei micuţului rănit.