mamaplus

Două spitale regionale sunt pregătite să primească pacienți suspecți sau infectați cu coronavirus

-
//
26.03.2020

Două spitale regionale au fost pregătite pentru a primi pacienți infectați cu coronavirus. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

„De astăzi vom activa două spitale regionale pe care le vom implica în acest circuit privind persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Ambele instituții medicale sunt pregătite, personalul a fost instruit. Personalului medical le-a fost acordat echipament de protecție. Astfel, persoanele suspecte sau cele infectate cu coronavirus vor urma tratamente și în aceste instituții. Este necesară activarea acestor spitale pentru a evita transportările pacienților”, a menționat ministrul Sănătății. 

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a menționat că în cazul pacienților gravi aceștia vor fi aduși la Spitalul Clinic Republican, iar femeile gravide la Maternitatea Nr. 2, copii vor fi internați la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii sau la Institutul Mamei și Copilului.