mamaplus

Două minore s-au luat de mână și au sărit de la etajul patru

-
//
26.02.2019

Ar fi vrut să-și pună capăt zilelor și au sărit în gol. Este vorba despre două adolescente de 16 și respectiv, 17 ani, care s-au aruncat de la etajul patru, al unei clădiri vechi, nefinisate. Incidentul s-a întâmplat ieri, în jurul ore 17:00, la marginea orașului Fălești. Ambele tinere se află în spital, în stare gravă.

mamaplus

Oamenii legii spun că au fost alertați de către un bărbat, angajat al unei companii telefonice.

Potrivit poliției, el era la serviciu și se deplasa în orașul Fălești. La un moment dat, acesta a observat că pe acoperișul unei clădiri părăsite stau două persoane. Bărbatul a oprit mașina și a urcat la etajul superior, pentru a vedea ce se întâmplă. Acolo, el le-a văzut pe cele două minore. După mai multe încercări de a le convinge să coboare, fetele s-au apucat de mână și au sărit în gol. Bărbatul a alertat 112.

"Imediat la faţa locului s-a deplasat grupa operativă şi un echipaj de medici. Preliminar este vorba despre o tentativă de suicid. La moment se stabilesc toate circumstanţele", a menționat Eugenia Molceanov, ofiţer de presă IP Făleşti.

Minorele s-au ales cu numeroase traumatisme și au fost transportate de urgență la spitalul raional.Ulterior, una din tinere a fost adusă cu serviciul AVIASAN la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală. Pe parcursul zilei de astăzi şi cealaltă tânără urmează a fi transportată la Chişinău. 

"Starea ei era foarte gravă. A fost adusă în stare de şoc. Era conştientă, dar cu tensiunea foarte joasă. Pulsul era mărit, avea dureri foarte mari. Are trauma coloanei vertebrale. În prezent am scos-o din starea de şoc şi o pregătim pentru intervenţie chirugicală", a declarat Tatiana Pasicovschi, şefa secţiei de reanimare Institutul Mamei şi Copilului.

Potrivit poliției, adolescenta de 16 ani nu este la prima tentativă de suicid. Oamenii legii spun că minora este dintr-o familie bună și că aceasta locuiește doar cu mama, tatăl ei fiind plecat în străinătate.

Despre cea de-a doua adolescentă de 17 ani se cunoaște cu este dintr-o familie social vulnerabilă. Ea, împreună cu familia, locuiește în clădirea unei vechi grădinițe din orașul Fălești.

Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Sursa: publika.md