mamaplus

Două fetițe din Soroca s-au rătăcit. Unde au fost găsite de oamenii legii

-
//
17.05.2022

Două surori de 2 și respectiv 5 ani care se aflau fără supraveghere, au fost găsite în apropierea unei păduri aflate la ieșirea din municipiul Soroca. Cazul a avut loc ieri, 16 mai.

Oamenii legii susțin că la scurt timp după identificarea copilelor, au inițiat măsuri orientate spre identificarea părinților. Ca urmare a măsurilor întreprinse de către polițişti au stabilită identitatea mamei dar şi locul aflării acesteia. Fetițele au fost întoarse mamei în scurt timp în siguranță.

mamaplus

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, unde polițiștii au depistat un copil rătăcit pe străzile municipiului Soroca. În acest context, Inspectoratul de Poliție Soroca recomandă părinților:

  • supravegheați-vă în permanență copiii pentru a evita cazurile de dispariții, accidente de circulație și vătămări corporale din neatenție;
  • explicați copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;
  • discutați deschis cu copilul şi spuneți-le ce trebuie să facă în situația în care se rătăceşte;
  • interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părții carosabilului;
  • învățați-vă copilul că este în regulă să spună NU – “Spune NU dacă o persoană pe care nu o cunoşti te invită la o plimbare cu maşina!”;
  • sfătuiți-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute.

De asemenea, Poliția vine cu un apel către cetățeni, în cazul identificării în stradă a unor copii cu semne de neglijență, care practică cerșitul, sau cunoașteți cazuri de neglijare ori violență a copiilor în familie, apelați 112 sau sesizați autoritatea tutelară locală (primarul, asistentul social), apelați Serviciul Telefonul copilului 116-111, serviciile care pot interveni și aplica măsurile de protecție față de copil.

Reamintim, dacă aveți nevoie de ajutor, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul unic de urgență 112.