mamaplus

Două fetițe au murit sufocate după ce au încercat să facă o provocare pe TikTok

-
//
06.07.2022

O familie dă în judecată platforma TikTok din cauza unei provocări care a cauzat moartea celor două fiice. Cele două fete, în vărstă de 8, respectiv 9 ani, au murit în 2021 prin sufocare din pricina unei provocări virale care circula pe platforma TikTok. „Blackout Challenge” îi încuraja pe utilizatori să se sufoce până la leşin. Părinții victimelor au intentat procesul împotriva platformei marți, la judecătoria din Los Angeles.

Familia este reprezentată de către o asociație care sprijină părinții copiilor ce cad pradă abuzului şi dependenței de rețelele de socializare. Un membru al asociației a invocat pericolul reprezentat de “algoritmul intenționat şi repetativ” al aplicației care recomandă astfel de conținut dăunător copiilor şi îi indeamnă să practice provocări care le pot pune viața în pericol.

„TikTok trebuie să plătească pentru faptul că astfel de conținut a ajuns la cele două fetiţe. Platforma a investit miliarde de dolari pentru a se asigura că materiale care pot fi dăunătoare pentru utilizatori sunt propagate, indiferent de pericol.”, a declarat Matthew P Bergman, avocatul familiei. 

Una dintre fetițe ar fi primit un telefon mobil când a împlinit vârsta de 8 ani şi ar fi devenit în scurt timp dependentă de videoclipurile postate pe TikTok. Obişnuia să publice materiale în care cânta şi dansa pe TikTok, în speranța că va deveni faimoasă pe platformă. Fetița credea că provocarea ajunsă virală, prin care utilizatorii trebuiau să se sufoce, o va face celebră pe internet.

Părinții ar fi observat urme pe gâtul fetei cu câteva săptămâni înainte de tragicul eveniment, însă nu au bănuit că s-ar putea datora TikTok-ului. “Era o fetiță în vârstă de 8 ani – nu avea cum să înțeleagă pericolul la care platforma o încuraja să se expună”, a mai spus avocatul celor doi părinți.