mamaplus

Două fetițe au murit după ce au încercat o provocare periculoasă pe TikTok

-
//
28.07.2022

Părinții unei fetițe de nouă ani, care şi-a pierdut viața în timp ce făcea o provocare periculoasă devenită populară pe TikTok, dau în judecată platforma de socializare. Familia este devastată şi cere să se facă dreptate, acuzând compania care a lansat Tiktok că nu țin cont de vârsta utilizatorilor, copiii având acces la diferite materiale video, nefiltrate, cu conținut periculos.

Arriani Arroyo, în vârstă de nouă ani, a murit împreună cu Lalani Erika Renee Walton, în vârstă de opt ani, după ce au dat curs unei provocări virale pe internet. Avocații familiei spun că fetițele ar fi văzut trendul din cauza algoritmului Tiktok, care nu filtrează conținutul periculos în cazul utilizatorilor cu vârste fragede.

Familia cere să se facă dreptate

Arriani a fost descrisă ca fiind un copil plin de viață, efervescent, care visa să lucreze în industria divertismentului. Familiile lor au depus marți o plângere la curtea superioară din Los Angeles.

„TikTok trebuie să fie tras la răspundere pentru transmiterea de conținut periculos acestor două fete tinere. TikTok a investit miliarde de dolari pentru a proiecta în mod intenționat produse care promovează conținut periculos despre care de altfel compania știe că este periculos și poate provoca decesul utilizatorilor săi. TikTok știa, fără îndoială, că provocarea mortală se răspândește prin aplicația lor și că algoritmul lor alimenta provocarea în mod special copiilor, inclusiv celor care au murit”, susține avocatul familiei, Matt Berman.

Terapeutul comportamental, Melissa Waldo, de la Sixteenth Street Community Health Centers a spus că rețelele sociale sunt consumate mai repede de copiii mai mici, lucru mult mai periculos pentru aceştia, mai ales la vârste fragede. „Când vorbim despre copiii mai mici, există și mai mult impact în sensul că există mai puțină judecată sau există o capacitate mai mică de a face o judecată bună, pot fi uşor manipulați”, a explicat aceasta.

TikTok a spus că nu poate comenta asupra litigiilor în curs, dar a făcut o referire în ceea ce priveşte o declaraţie făcută în decembrie anul trecut.

„Această «provocare» tulburătoare, despre care oamenii par să afle din alte surse decât TikTok, este anterioară platformei noastre și nu a fost niciodată o tendință TikTok. Rămânem vigilenți în angajamentul nostru față de siguranța utilizatorilor și vom elimina imediat conținutul asociat dacă este găsit. Cele mai profunde gânduri ale noastre se adresează familiei pentru pierderea lor tragică”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.