Două eleve de 15 ani din raionul Călăraşi au rămas însărcinate

Două eleve de 15 ani din raionul Călăraşi au rămas însărcinate

-
//
31.01.2018

Incredibil! Două adolescente de doar 15 ani din raionul Călărași vor deveni mame. Una a născut deja, iar alta este în așteptarea copilului.

Două eleve de 15 ani din raionul Călăraşi au rămas însărcinate

Cele două eleve de 15 ani dintr-un sat din raionul Călărași au rămas însărcinate în vara anului trecut. Una dintre fete a născut deja, iar tatăl copilului său este şi el adolescent, în vârstă de 17 ani.

În cel de-al doilea caz, tatăl are 26 de ani şi este cercetat penal. Tânărul a fugit din ţară şi este acum anunţat în urmărire. Dacă va fi reţinut, el riscă până la șapte ani de închisoare.

Potrivit oamenilor legii, eleva de 15 ani şi tânărul de 26 de ani, care este originar dintr-un sat vecin, au avut o relaţie timp de mai bine de jumătate de an. În această perioadă, părinţii fetei au depus mai multe plângeri la poliție, deoarece copila obișnuia să fugă de acasă la iubitul ei, care, anterior, a fost cercetat penal pentru furt.

Tânărul, însă, a reuşit să se ascundă de forţele de ordine, iar acum este anunţat în căutare, fiind cercetat penal pentru faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

"Au fost acumulate probele necesare că el este plecat peste hotarele RM. Minora practic este închisă. Am înțeles de la psiholog că e foarte greu de discutat cu ea. Este închisă și aceasta dă și o bănuială că ea este influențată și poate și amenințată", a spus procurorul, Procuratura raionului Călăraşi, Ion Carp.

Directorul gimnaziului în care fata învaţă spune, însă, că ea frecventează orele, iar părinții şi profesorii o susţin. Mai mult, potrivit directorului, eleva este una dintre cele mai bune la învățătură.

"A apărut problema așa, dar noi trebuie să ne gândim și la natalitatea țării. Și bunicii noștri la 15, 20 de ani au crescut copii și toți au făcut studii. Viața e de așa natură că a făcut cunoștință cu cineva în joacă, în glumă. Asta e viața. O să-i pun acolo un pătuc pentru copil cât mama va fi la lecții", a menționat director de gimnaziu, Aurelia Oaserele.

În cazul celei de-a doua eleve care a rămas însărcinată cu un adolescent, dosarul a fost clasat. Mama şi bebeluşul se află, în prezent, la un centru de plasament din Capitală.

"Persoana care a săvârșit fapta prevăzută de alineatul întâi nu este pasibilă de răspundere penală, dacă este la nivel apropiat cu victima în ceea ce privește vârsta și dezvoltarea psihică și fizică a acesteia", a afirmat ofiţerul de presă, IP Călăraşi, Veronica Jacota.

Psihologii atenționează că adolescentele care rămân însărcinate sunt afectate fizic și psihologic și trebuie să fie susținute de persoanele apropiate.

Primarul satului din care sunt originare cele două fete a refuzat să discute la acest subiect. Potrivit statisticilor, anul trecut, în ţară au fost pornite 125 de dosare penale pentru întreținerea relațiilor sexuale cu tineri de până la 16 ani, cu 40 mai multe decât în 2016.

Sursa: prime.md