mamaplus

Dosarul unui copil ucis de un șofer beat, trimis la rejudecare

-
//
24.06.2024

Încă un copil și-a pierdut viața, fiind lovit de un șofer, care potrivit poliției se afla în stare de ebrietate. Tragedia a avut loc acum trei ani, în satul Roșcani, raionul Anenii Noi. Adolescentul se întorcea, la ghidonul unei motociclete, de la fotbal.

mamaplus

Deși se deplasa pe acostament, a fost lovit frontal de mașina care intrase pe contrasens. De trei ani, mama lui Dan cere ca persoana vinovată de comiterea impactului fatal să fie pedepsită pe măsură. Dosarul, deși a ajuns la Curtea de Apel, s-a întors la rejudecare. Joi urma să fie încă o ședință de judecată, dar în timp ce ne deplasam către Anenii Noi, am fost anunțați că a fost amânată, la cererea avocatei inculpatului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Pe data de 12 septembrie, 2021, în timp ce se întorcea de la fotbal, Dănuț a fost lovit de un șofer beat. A murit la fața locului. Aici este locul unde a fost lovit fiul meu, Dănuț Gorneț, el se întorcea de la stadionul din localitate, pe traseu, iar șoferul care venea din partea opusă era foarte servit și avea viteză excesivă, a derapat și l-a lovit, iar Dănuț a fost aruncat. Mașina s-a oprit în câmp, el ieșind din mașină a încercat să fugă. Deja toți când se întorceau de la fotbal, era o pereche și fetița a alergat la Dănuț, iar băiatul a alergat, l-a prins și l-a întors”.

Se fac aproape trei ani de la acel tragic accident. Dar nici până astăzi nu există o sentință definitivă de condamnare. 

„Până la moment, nu avem scos în capăt cu cazul nostru. Am avut la Curtea de Apel ultima ședință, la care dumnealor nu sunt de acord cu... deja până acum nu erau de acord cu sentința de patru ani în penitenciar de tip deschis, la moment au înaintat o cerere că nu sunt de acord cu cheltuielile de înmormântare. Vreau să vă comunic, că până la moment nici nu am fost telefonați de părinții acestui băiat. Eu de multe ori, la toate ședințele când îl vedeam, m-am așteptat ca el să-și ceară iertare. Dar s-o facă așa, într-adevăr să vină din suflet, să se simtă. Faptul că el a recunoscut vina, el a recunoscut în fața mea, atunci când doamna avocată i-a întins o foaie pe care, personal am auzit, i-a zis să scrie că, uite, eu recunosc, că o să-ți scadă o treime din pedeapsă. - Adică a fost impus, nu din propria dorință? - Corect. În așa cazuri, lucrurile astea ar trebui să se demonstreze prin fapte. Dar ei din motivul că cunosc că o să li se scadă din termen, de asta și au făcut-o. - Cât i s-a scăzut? - De la opt, la patru”.

Citește articolul întreg pe tv8.md.