mamaplus

Dosarul privind omorul fetiței de doi ani de la Ciocana, expediat în judecată

-
//
22.03.2022

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana, au expediat astăzi în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui bărbat și a unei femei, acuzați de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis cu o deosebită cruzime, asupra unei fetițe în vârstă de 2 ani.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au acumulat probe suficiente și relevante care confirmă vinovăția acestora în săvârșirea infracțiunii incriminate, manifestată prin omorul intenționat, săvârșit cu bună știință asupra unui minor, de două persoane, cu deosebită cruzime.

Potrivit actului de învinuire, cei doi sunt acuzați că, în octombrie 2021, aflându-se într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, în care se afla și fetița în vârstă de 2 ani, lăsată în custodia lor de mama acesteia, cu deosebită cruzime, i-au aplicat victimei minore multiple lovituri cu pixul și furculița în partea posterioară a gâtului și pe spate, cauzându-i dureri și suferințe fizice.

În continuarea acțiunilor lor ilegale, având controlul total asupra victimei minore și profitând de starea de neputință datorită vârstei fragede a acesteia, manifestând o deosebită cruzime, au maltratat și au torturat cu cruzime victima minoră, aplicându-i mai multe lovituri cu mâinile și picioarele, cu un obiect contondent dur, pe toată suprafața corpului, peste cap, torace și abdomenul copilului, cauzându-i mai multe traume, periculoase pentru viață, care se califică ca vătămare corporală gravă, ce au determinat decesul minorei.

După care, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii, au dus corpul neînsuflețit al copilului, în fâșia forestieră adiacentă străzii Uzinelor din mun. Chişinău.

Menționăm că, pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, în privința celor doi învinuiți a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

Mai mult ca atât, fiind audiați referitor la circumstanțele cazului investigat, aceștia nu și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate.