Doi tineri de la azil, aflați în scaune cu rotile, au devenit părinți și au nevoie de ajutor

Doi tineri de la azil, aflați în scaune cu rotile, au devenit părinți și au nevoie de ajutor

-
//
23.02.2018

Cei doi tineri aflați în scaune cu rotile au devenit părinți. Acum câteva zile Natalia a adus pe lume un baiețel sănătos, iar astazi Valeriu a venit sa-i ia… acasă. De fapt, la azilul care le ține loc de casă. Deși nu prea au cu ce se întreține, ambii trăiesc acest moment cu o exaltare enormă.

Doi tineri de la azil, aflați în scaune cu rotile, au devenit părinți și au nevoie de ajutor

Natalia și-ar fi dorit să nască pe cale naturală, dar medicii au spus că acest lucru este imposibil și că cea mai sigură metodă este operația cezariană. Pe baietel îl cheamă Albert și cântărește 2,6 gr, scrie Protv.md

Când a fost externată din maternitate, Natalia nu a avut parte de o ceremonie plină de fast, așa cum se întamplă în cazul multor mămici. Valeriu a venit cu trei prieteni să-și ia acasa odorul. El, însa, nici nu a putut să coboare din mașina, pentru că nu a avut posibilitatea să-și transporte scaunul cu roțile până la spital. Așa că fiul i-a fost pus în brațe de o asistentă medicală.

Cei doi tineri și-au dus copilul în locul care le serveste drept casă, adică la azil, acolo unde ambii se adăpostesc de mai mulți ani, neavând o locuință.

Valeriu vrea să-și găsească un post de muncă, mai ales că a făcut studii de contabil, iar anterior a lucrat cizmar. Acum nu prea are cu ce-și întreține familia. 75 la suta din pensia sa merge către azil, iar 25 la sută, adica 218 lei îi rămân pentru cheltuieli. Dar banii aceștia abia dacă-i vor ajunge să cumpere un pachet cu scutece.

„Să mă duc așa să stau cu mâna hai da o bucațică, ca barbat îmi este rușine. In fiecare lună statul îmi oferă din pensia mea 218 lei, aceștia sunt a lui Albert. E jale, e Doamne ferește”, a declarat Valeriu Bărbuță.

Natalia și Valeriu s-au cunoscut acum doi ani, la azil. Au ajuns aici pentru că nu au pe nimeni care să-i poată întreține. Ea a fost crescută de bunica, iar mai apoi a căzut de la etajul unui bloc. Valeriu a ajuns în scaun cu rotile în urma unui accident rutier. Au trecut prin multe greutăți și încă mai trec, dar spun dragostea îi ajută să reziste.

Sursa: Protv.md