mamaplus

Doi minori și o tânără s-au înecat în râul Nistru

-
//
19.06.2023

Doi adolescenți din regiunea transnistreană s-au înecat în râul Nistru. În ambele cazuri, băieții nu știau să înoate și au fost duși de curenți, scrie IPN.

mamaplus

În primul caz, la Tiraspol, un băiat de 16 ani a mers la scăldat împreună cu mai mulți prieteni. Mai târziu s-a constatat că el nu putea să înoate, iar în timpul unui joc în apă s-a scufundat și a fost dus de curenți. Cadavrul a fost găsit de scafandrieri abia după câteva zile plutind pe apa râului, în apropiere de localitatea Caragaș.

În cel de-al doilea caz, la Bender, un băiat de 13 ani a mers la scăldat împreună doi prieteni de aceeași vârstă, fără a anunța părinții. Adolescenții, niciunul dintre care nu putea înota, s-au îndepărtat câțiva metri de la mal și au nimerit într-o groapă. Unul dintre băieți a reușit să iasă din apă și să-și scoată verișoara. Al treilea adolescent a fost găsit mort pe 17 Iunie de salvatori.

Un alt caz de înec în Nistru s-a produs în raionul Slobozia. O tânără de 28 de ani, care venise cu gașca la odihnă din Tiraspol, a încercat să traverseze Nistrul înot, însă nu a mai reușit să ajungă la celălalt mal, mai scrie sursa citată.