mamaplus

Doi gemeni, în vârstă de 2 luni, decedați la scurt timp după ce au fost externați din spital

0
//
14.02.2020

Polițiştii din localitatea Apața efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal după ce doi gemeni, în vârstă de două luni şi două săptămâni, au murit, joi, unul acasă şi unul la o unitate spitalicească, după ce fuseseră internați acolo, anterior, mai multe zile.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, inițial s-a primit un apel la 112 prin care se sesiza faptul că unul dintre cei doi copii ar fi murit la domiciliul din localitatea Apața. Echipajul medical direcționat la fața locului a constatat decesul copilului, iar cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Braşov, pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cauzelor reale ale decesului.

Ulterior, în cursul după-amiezii aceleiaşi zile, IPJ Braşov a fost sesizat de reprezentanți ai Spitalului de Copii cu privire la faptul că sora geamănă a bebeluşului a fost adusă la unitatea medicală în jurul orei 12:00 şi a decedat la scurt timp, în jurul orei 16:00.

Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea. 

Anchetatorii așteaptă rezultatele autopsiei. Surse medicale susțin că decesele ar fi survenit din cauza insuficienței cardiace și a pneumoniei.