mamaplus

Doi copii din Rîbnița, salvați dintr-un ascensor care a luat foc

-
//
05.08.2020

Doi minori au fost salvați ieri, 4 august, dintr-un ascensor, în jurul orei 21:00, în Rîbnița. Cablajul din lift a luat foc din cauza unui scurtcircuit, scrie presa din stânga Nistrului.

Serviciul SVHCH-3 a fost alertat de un bărbat în vârstă de 63 de ani, care a explicat dispecerului că într-o clădire de apartamente de pe strada Kirov a luat foc ascensorul, iar copiii au rămas blocați în interior.

Ambulanța și pompierii au fost solicitați la fața locului.

Pompierii i-au salvat pe doi adolescenți și au fost predați medicilor. Băieții în vârstă de 15 și 13 ani au fost transportați la secția de urgență a Spitalului Raional din Rîbnița.

Potrivit sursei, copiii au vrut să iasă afară la joacă, dar, coborând, liftul s-a oprit. A apărut fum. Băieții erau prinși între etajele IV și V. Vecinii au auzit țipete și au sunat imediat la pompieri.

În urma cercetărilor s-a dovedit că în cutia de joncțiune a avut loc un scurtcircuit, din care mecanismul de ridicare a încetat să funcționeze. Incendiul a avariat cablul electric și cutia în sine. Consecințele incidentului au fost deja eliminate.

Adolescenții nu au avut nevoie de spitalizare, fiind predați părinților.