mamaplus

Doi copii din Rîbnița s-au intoxicat cu medicamente și au avut nevoie de îngrijiri medicale

-
//
15.03.2022

Momente cumplite pentru o familie dintr-o localitate din raionul Rîbnița. Sâmbătă, 12 martie, doi copii de 4 anișori au ajuns la spital în urma unei intoxicații cu medicamente, scrie presa din stânga Nistrului.

Mama băiatului, în vârstă de 21 de ani, le-a povestit oamenilor legii că în acea zi se afla în vizită la părinți. Într-un moment de neatenție, copilul și surioara femeii în vârstă de 4 ani au găsit un blister de medicamente ”Bromhexin”. Femeia spune că și-a dat seama de cele întâmplate atunci când a văzut că unul dintre copii se juca cu prospectul medicamentului, iar în blister lipseau 12 pastile. Băiețelul a recunoscut că înghițise 10 pastile, iar fetița – două. Copiii au fost transportați de urgență la spital, unde au primit îngrijirile medicale necesare.

Micuții au fost internați în spital timp de 24 de ore, iar în prezent sănătatea lor se află în afara oricărui pericol.

Oamenii legii atenționează că intoxicațiile cu medicamente și substanțe chimice sunt destul de frecvente în rândul copiilor sub 5 ani. Nu lăsați la îndemâna celor mici substanțe care le-ar putea pune în pericol sănătatea sau chiar viața.