mamaplus

Doi copii din raionul Ialoveni au ajuns în stare gravă la spital în urma unei explozii

-
//
22.04.2020

Doi copii se zbat între viață și moarte, după ce au explodat un obuz din cel de-al doilea război mondial. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 21 aprilie, în jurul orei 17:55, în adiacentul gării de tren din localitatea Bălțați, raionul Ialoveni. Poliția a fost alertată de către o femeie din aceeași localitate, iar la fața locului a intervenit o ambulanță, dar și Serviciul tehnico-explozibil specializat din cadrul MAI.

Contactată telefonic, Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IP Ialoveni, a comunicat că victimile sunt doi copii de 13 și respectiv 14 ani, ambii locuitori ai satului Bălțați.

„În timp ce se aflau în adiacentul gării de tren din marginea localității aceștia au încercat dezasambleze un obiect explozibil depistat în pădurea din apropierea satului. Din nefericire s-a produs o explozie , iar în consecință minorii au suferit diverse traumatisme fiind transportați în stare gravă la IMSP Centrul mamei și copilului din mun. Chișinău”, susține Vetcu.

Reprezentantul IP Ialoveni, a ținut să menționeze că preliminar, obuzul care a explodat este de calibrul 47 mm, produs în Germania și posibil să se fi aflat acolo din timpul războiului al II-lea mondial.