mamaplus

Doi copii din Orhei au ajuns cu arsuri grave la spital, după ce tatăl lor le-ar fi ars câte o mână la aragaz

-
//
20.06.2019

Incident şocant la Orhei! Doi copii cu vârste de şase şi nouă ani au ajuns cu arsuri grave la spitalul raional, după ce tatăl lor le-ar fi ars câte o mână la aragaz. Totul s-a întâmplat marţi seara, după ce bărbatul, dereglat psihic, ar fi avut impresia că minorii ar fi incendiat o anexă a casei şi a vrut să le dea o lecţie. Copiii au apelat la 112 şi au fost internaţi de urgenţă la spitalul raional şi transportaţi ulterior la Spitalul clinic Republican pentru copii Emilian Coţaga.

mamaplus

Bunica celor doi copii neagă că fiul ei ar fi ars mâinile minorilor, dar recunoaşte că bărbatul avea probleme de sănătate.

„S-o enervat tatăl lor, că ei umblau pe la aragaz şi zicea că voi sunteţi pompieri, voi vă frigeţi aici, vă opăriți aici şi o început a ţipa la ei. O început să-i bată şi ei au fugit, dar deja erau opăriți”.

În schimb, primarul localităţii afirmă că familia în care s-a produs incidentul este una săracă. Mai mult, bărbatul a fost amendat deja de două pentru violenţă fizică.

Medicii spun că pacienţii au ajuns la spital în stare gravă, dar stabilă. Unul dintre băieţi are arsuri la mâna dreaptă, iar altul la mâna stângă.

După incident, tatăl copiilor, de 32 de ani, ar fi fugit, dar ieri, la prânz, a fost găsit de oamenii legii şi dus la spitalul de psihiatrie, pentru investigaţii. Medicii din cadrul spitalului de psihiatrie din Orhei spun că acesta era la evidenţă, deoarece suferea de tulburări de personalitate.

În familie mai cresc încă doi copii. Poliţia va reveni mai târziu cu detalii referitor la pedeapsa care ar putea să o suporte bărbatul.

Sursa: canal3.md