mamaplus

Doi copii din Edineț, rătăceau noaptea trecută prin Chișinău: ”Un om ne-a luat la el în mașină și ne-a propus să mergem la Chișinău”

-
//
05.02.2020

Noaptea trecută, doi minori fără supraveghere au fost depistați de carabinieri. În seara de 04 februarie 2020, în jurul orei 22:45, atenția carabinierilor care asigurau ordinea publică în preajma sediului Ambasadei României, de pe str. Bucureşti din mun. Chișinău a fost atrasă de doi minori care se deplasau fără supraveghere prin ploaie.

Fiind stopați și întrebați de ce se plimbă singuri la această oră târzie, copiii au menționat că nu au posibilitate de a se deplasa la domiciliu deoarece nu locuiesc în Chișinău. Minorii au fost preluați de patrula auto a Inspectoratul General al Carabinierilor și transportați la IP Buiucani pentru stabilirea circumstanțelor și reîntoarcerea lor în familie.

În dialog cu minorii s-a constatat că aceștia sunt frați, au vârsta de 5 și respectiv 11 ani și sunt originari din r-nul Edineț. De asemenea, ei au comunicat precum că în dimineața zilei de 4 februarie s-au deplasat cu automobilul cu un cunoscut unde au venit la Chișinău la plimbare, fiind uitați în mun. Chișinău.