mamaplus

Doi copii din Coșnița s-au înecat, după ce au mers cu mama lor la scăldat în râul Nistru

-
//
20.08.2020

Doi copii cu vârste de 10 și 8 ani, soră și frate, au fost înghițiți de apele râului Nistru, după ce au mers împreună cu mama lor la scăldat. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri în localitatea Coșnița din raionul Dubăsari.

Oamenii legii au stabilit că mama copiilor, o femeie în vârstă de 29 de ani, a mers împreună cu cei trei copii ai săi, inclusiv un bebeluș în vârstă de 4 luni, pentru a se odihni pe malul râului Nistru.

„Femeia le-a permis copiilor săi de 8 ani și 10 ani să se scalde, iar peste un timp i-a chemat la mal, iar ei au ascultat-o și au venit. Tot în acest timp femeia s-a întors la copilul mai mic de 4 luni, căci acesta a început să plângă și nu a observat când și în ce circumstanțe copiii mai mari au dispărut de pe mal. Femeia, văzând că lipsesc copiii, a strâns toate lucrurile și a plecat acasă, crezând că micuții s-au pornit spre casă. Ulterior, când a ajuns acasă, a văzut că cei doi copii nu sunt și s-a întors înapoi la Nistru și a apelat Serviciul Unic 112”, susține Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP.

La fața locului au intervenit polițiștii și salvatorii și au înterprins măsuri de căutare. Din nefericire, între orele 16.00 -16.35, salvatorii au depistat corpurile neînsuflețite ale minorilor în apele râului Nistru. Copiii fac parte dintr-o familie completă și nu se află în vizorul organelor abilitate.

Amintim că acum patru zile alți doi frați de 8 și respectiv 6 ani au murit, după ce s-au înecat într-un iaz din localitatea Șișcani, raionul Nisporeni.

Potrivit datelor INSP, de la începutul verii, în Republica Moldova cel puțin 76 de copii au fost traumatizați, iar alți 11 copii au decedat.