Doi copii din Bulboaca umblă dezbrăcaţi şi flămânzi, după ce mama alcoolică i-a părăsit

Doi copii din Bulboaca umblă dezbrăcaţi şi flămânzi, după ce mama alcoolică i-a părăsit

-
//
26.07.2017

Doi copii din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, îndură deseori foame şi nu se pot bucura de căldură părintească. Ei au ajuns să depindă de pensia de invaliditate a bunicii, care le poartă de grijă, în timp ce nora ei, care i-a adus pe lume, suferă de patima beţiei. Autorităţile locale s-au autosesizat şi fac demersuri pentru a o lipsi pe mamă de drepturile părinteşti. 

Doi copii din Bulboaca umblă dezbrăcaţi şi flămânzi, după ce mama alcoolică i-a părăsit

De mai bine de o săptămână, Maia Pădureţ are grijă de doi băieţei: unul de trei ani şi altul de un an şi jumătate. Unul îi este nepot de pe fiu, iar pe tatăl celuilalt copil nu-l ştie nimeni.

"M-am dus la poliţie şi am luat copiii. Unul era fără haine, altul avea pe el doar pantaloni scurţi. Unul avea diaree, căci băuse vin şi a mâncat struguri verzi. Nu este primul caz când mama îi lasă de izbelişte", a povestit Maia Pădureţ. 

Femeia are o pensie mică şi este nevoită să ia pe datorie produse alimentare de la magazin.

"Le fac paste. Ce să le mai fac? Ei sunt tot timpul flămânzi. Iau produse pe datorie. Timp de o săptămână am luat de 400 lei. Suntem nevoiaşi, copiii trebuie îmbrăcaţi, nu au deloc hăinuţe", a spus Maia Pădureţ. 

Unde se află mama copiilor nu ştie nimeni.

Vecinii familiei spun că mama copiilor este mereu în stare de ebrietate, iar copiii umblă dezbrăcaţi şi flămânzi.

Cazul a ajuns şi în atenţia Consiliului raional pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Autorităţile intenţionează să o lipsească pe mama copiilor de drepturile părinteşti şi caută surse financiare pentru a-i acorda ajutor material bunicii.

Sursa: publika.md