mamaplus

Doi copii din Briceni, unul de 1 an și altul de 3 ani au ajuns la spital în stare gravă

-
//
20.03.2021

În seara zilei de 19 martie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat informații de la Serviciul asistență medicală urgentă precum că într-o gospodărie particulară din localitatea Colicăuți, raionul Briceni 3 persoane s-au intoxicat cu gaze naturale.

Potrivit datelor recepționate, 2 minori în vârstă de 1 an și de 3 ani, precum și o femeie în vârstă de 29 de ani s-au intoxicat cu gaze emanate de la o coloană de gaz natural instalată neautorizat în bucătăria casei.

În urma incidentului copiii și femeia au fost preluați de către medici la spitalul raional fiind în stare de gravitate medie stabilă. Ulterior, aceștia au fost transportați la Institutul mamei și copilului din municipiul Chișinău pentru îngrijiri medicale specializate.

În acest context, IGSU avertizează repetat populația despre riscul intoxicațiilor și producerii exploziilor în urma încălcării regulilor de exploatare a instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Oamenii sunt îndemnați să instaleze corect instalațiile conectate la gaze naturale, dar și să verifice sistematic utilitatea acestora. Iar în cazul unor defecțiuni, cetățenii sunt rugați să se adreseze la specialiști pentru evitarea situațiilor de risc.

Nu se admite exploatarea instalațiilor neautorizate, amintește IGSU.