mamaplus

Doi copii cu vârstele de 4 și 6 ani, abandonați de mama lor pe câmp

-
//
13.03.2019

Caz alarmant descoperit într-o comună din Botoşani. Doi copii de patru şi şase ani au fost găsiţi abandonaţi pe un câmp de doi localnici, care au anunțat autoritățile. Micuții au fost preluați imediat de Protecția Copilului, iar mama dusă la audieri. Autorităţile anchetează cazul şi spun că cei mici ar putea să ajungă într-un centru de plasament.

Localnicii au sunat duminică seara la 112 și au anunțat că pe un câmp din localitate se află doi copii singuri. Mama micuţilor, o tânără de 26 de ani, a fost găsită ulterior de polițiști în municipiul Botoșani și dusă la postul de poliție din Ungureni pentru declaraţii.

Se pare că femeia și-a găsit un iubit din sat și, cum niciuna dintre familiile lor nu-i doreau pe copii, cei mici au rămas la un vecin, care a fost de acord să-i țină o perioadă.

„Familia nu era de aici și nu era în evidențele noastre pentru că-s din Brăiești, au domiciliul acolo stabil dar părinții la părinții copiilor. Au cumpărat o casă aici în localitate la noi și din câte am înțeles părinții nu i-ar mai fi primit acasă”, spune Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

Atât poliția, cât și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au deschis anchete.

Rezultatele acestora vor stabili dacă se impune ca cei doi copii să rămână în centrul de plasament unde au fost duși, dar și ce pedeapsă riscă mama lor.

Sursa