mamaplus

Doi copii au fost bătuți de un polițist de frontieră, la Basarabeasca

-
//
25.07.2022

Doi copii au fost bătuți de un angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, la Basarabeasca. Ministerul Afacerilor Interne susține că bărbatul a fost reținut și suspendat din funcție, iar IGPF simultan a pornit o anchetă de serviciu.

„Ministerul Afacerilor Interne este în cunoștință de cauză. Imediat după ce am fost sesizați, la data de 19 iulie, cetățeanul a fost reținut de polițiștii din Basarabeasca. Persoana este angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și se afla în afara orelor de serviciu la momentul comiterii acțiunilor. 

În continuare cazul se investighează de procurori, fiindu-i deja înaintată și învinuirea. Cetățeanul are interdicția de a părăsi țara până la expunerea sentinței de judecată. IGPF simultan a pornit o anchetă de serviciu pentru a elucida toate circumstanțele în care a fost generat un asemenea comportament inadmisibil, la moment domnul fiind suspendat din funcție. MAI nu tolerează nicio formă a violenței și condamnă cu femritate orice acțiune de acest gen”, menționează MAI într-un comentariu.