mamaplus

Doi bebeluși dintr-o familie din satul Măgdăcești, diagnosticați cu o boală rară

-
//
20.03.2020

Viața a doi bebeluşi gemeni, de aproape şase luni, depinde doar de bunăvoința oamenilor. Aceştia au primit un diagnostic crunt - amorfie spinală, o maladie rară care în timp paralizează muşchii, iar tratamentul se ridică la sume cosmice. Familia micuților cere disperată ajutorul oamenilor cu inima mare. Pentru un singur vaccin, aceştia au nevoie de două milioane de dolari.

Părinții acestora, Tatiana şi Mihai Ciutac din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni sunt greu încercați de soartă. După ce mai bine de patru ani au încercat orice metodă pentru a concepe un copil, Dumnezeu le-a dat într-o bună zi - patru. Cvadrupleții: trei fetițe şi un băiețel, au venit pe lume în septembrie anul trecut, perfect sănătoşi. Fericirea însă a fost scurtă pentru familia Ciutac. La mijlocul lunii februarie, în urma unui control, părinții lor au aflat cumplita veste.

„Inițial, medicii au avut o presupunere. Când am mers la controlul de trei luni, erau suspecți, apoi la control de cinci luni, am făcut o analiză genetică şi urma în data de 13 să avem un răspuns”, a declarat Tatiana Ciutac, mamă de cvadrupleți. 

Tatiana este în concediu de maternitate, iar soțul ei Mihai lucrează în domeniul construcțiilor, doar că acum este în carantină, iar singurul venit al familiei este indemnizația pe care o primeşte pentru copii. Şi parcă necazurile s-ar ține lanț.

În urmă cu câteva săptămâni, unul dintre copilaşii cu amorfie spinală, s-a îmbolnăvit şi de pneumonie. Acum, Tatiana Ciutac stă cu fetița la Centrul Mamei şi Copilului, iar ceilalți copii stau acasă cu bona şi tatăl lor.

„Din cauza unei răceli, Galina a ajuns la reanimare, în data de 12 martie am ajuns cu ea la spital... Pe data de 13, în timp ce eram în spital, medicii mi-au confirmat şi rezultatele analizei genetice, Mihai cu Galina au amiotrofie spinală...”, a zis Tatiana Ciutac, mamă de cvadrupleți.  

Acum, familia are nevoie de patru milioane de dolari, pentru ca micuții lor să rămână în viață. Vaccinurile de care aceştia au nevoie se fac doar în afara țării.

Toți cei care îşi doresc să ajute familia pot afla detalii apelând numărul de telefon 068061370.