mamaplus

Doi bebeluși au ajuns la spital cu febră și vărsături, după ce au fost vaccinați din greșeală cu Pfizer

-
//
06.12.2021

Doi bebeluși, o fetiță de două luni și un băiețel de patru luni, au fost internați la spitalul din Sorocaba, un oraș din Sao Paolo, Brazilia, după ce au primit doze de vaccin Pfizer, în locul celui pentavalent, care protejează împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și hepatitei B, dar și împotriva unei bacterii responsabile de infecții la nivelul nasului, meningelui și gâtului.

Postul de televiziune local TV TEM a anunțat că trei copii au fost duși miercuri dimineața la spitalul din Sorocaba, pentru a-și actualiza carnetul de vaccinare. Doi dintre ei, însă, au fost vaccinați anti-Covid, din greșeală, cu serul de la Pfizer.

Potrivit mass-media locale, cei doi bebeluși au avut reacții puternice - febră mare și vărsături - și nu au mai putut să bea lapte. Mama fetiței de 2 luni a declarat că a fost nevoită să-și ducă micuța la spital, pentru că îi era foarte rău. Femeia nu știa că starea de sănătate era legată de administrarea greșită a vaccinului. A doua zi, ea a fost sunată și rugată să se întoarcă la spital, unde s-a întâlnit cu secretarul de sănătate al municipalității, Vinicius Rodrigues, care și-a cerut scuze pentru greșeală.