mamaplus

Doi adulți și trei copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

-
//
29.12.2023

Cinci persoane, inclusiv trei minori, au suferit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit, conectat la gaze naturale.

mamaplus

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 28 decembrie într-un apartament din orașul Durlești din municipiul Chișinău, transmite Știri.md.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvatori și pompieri, care au stabilit că un bărbat în vârstă de 28 de ani, soția acestuia în vârstă de 28 de ani, dar și copiii lor, un băiat de zece ani și două minore de nouă și patru ani, au suferit intoxicații cu gazul emanat de la cazanul din locuință.

Persoanele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de rigoare, iar la moment starea acestora este stabil satisfăcătoare.

IGSU precizează că toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, autoritățile atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și a altor surse de încălzit locuințele.

Totodată, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru evitarea situațiilor de risc.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2023, 35 de persoane, inclusiv 15 minori, au suferit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la cazanele conectate la gaze naturale.