mamaplus

Doar o parte din liceele, școlile și grădinițele din Chișinău vor fi reparate

-
//
15.06.2020

În 142 de instituții de învățământ din Chișinău vor fi efectuate anul acesta lucrări de reparație, din bugetul municipalității. Asta înseamnă aproape jumătate din cele peste 300 de grădinițe, gimnazii și licee care există în capitală. Pentru atât ne ajung bani, spun  autoritățile, care mai subliniază că lista instituțiilor care vor avea parte de reparații a fost întocmită în funcție de necesități.

Municipalitatea a alocat în acest scop 46 de milioane 290 de mii de lei. Cea mai mare sumă, 22 de milioane 566 de mii de lei, a fost alocată pentru 94 de grădinițe.

„Pentru 2 instituții primare sunt planificați 353 de mii de lei, pentru 9 gimnazii 3 milioane 356 de mii de lei, iar pentru 30 de licee – 18 milioane 17 mii lei”, a spus viceprimarul Angela Cutasevici la ședința operativă a Primăriei de azi-dimineață.

Potrivit Angelei Cutasevici, în 11 instituții de învățământ, reparațiile s-au încheiat deja, iar în alte 48 lucrările sunt în desfășurare. „În 59 sunt înaintate actele spre contractare și în opt are loc procesul de evaluare a licitației”, a menționat viceprimarul.

Cutasevici a mai anunțat că până în prezent, pe platforma online de înscriere a elevilor în clasa întâi, au fost recepționate 7646 de cereri. „Urmează a fi procesate în comisii, părinții vor fi informați elctronic despre statutul cererii fie admis, fie respins”, a mai precizat viceprimarul Angela Cutasevici.