mamaplus

Disperarea unei mame: Vreau să fie ultimul copil ucis atât de crud

-
//
09.04.2023

Cel puțin patru accidente rutiere zguduitoare soldate cu moartea unor copii, au cutremurat în ultimele patru luni societatea. În trei dintre aceste cazuri minorii au fost spulberați chiar pe trecerea de pietoni. 

 

mamaplus

Prima tragedia a avut loc în luna decembrie 2022, la Fălești, când o fetiță de 10 ani a fost spulberată pe trecerea de pietoni dimineața, în timp ce se ducea la școală. Șoferița, o tânără de 24 de ani a depășit două mașini oprite la trecerea de pietoni pentru a-i ceda drumul fetiței și a lovit minora. Șoferița a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare, transmite tv8.md.

Peste trei săptămâni, un alt copil de 10 ani este ucis pe o trecere de pietoni din Chișinău. Accidentul de lângă Aeroport a fost mult mai intens mediatizat. Dănuț a fost lovit mortal în timp ce traversa strada regulamentar, iar șoferul se deplasa cu o viteză de 85 km/h. Pentru că și-a recunoscut vina și nu conducea în stare de ebrietate, șoferul este cercetat în prezent, în stare de libertate. 

Peste aproape două luni de la aceste tragedii, societatea este zguduită de un alt accident teribil, care i-a luat viața unui copil de 12 ani. Valerian, campion al Moldovei la ciclism e grav lovit de un automobil, care efectua o depășire interzisă pe dreapta. Băiatul se deplasa cu bicicleta împreună cu un prieten, iar la trei zile de accident, copilul a decedat pe patul de spital. Șoferul, care este cercetat penal în stare de arest, a condus fără a avea drept de a conduce. Învinuitul și-a recunoscut vina și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

În urmă cu două săptămâni, o fetiță de 12 ani este lovită mortal de un troleibuz pe o trecere de pietoni din sectorul Ciocana al Capitalei. Imaginile accidentului arată că minora trecea strada regulamentar, iar șoferița troleibuzului nu a încercat să frâneze înainte de impact. Pasagerii susțin că aceasta conducea agresiv și înjura în trafic. Avocatul femeii declarase că șoferița urcase la volanul troleibuzului de puțin timp. Mama minorei caută dreptate și cere ca femeia să răspundă pentru moartea copilului.

Mai multe detalii despre accidentele ce au zguduit societatea și strigătele de durere ale mamelor, care și-au pierdut subit copiii, vedeți în reportajul de mai jos.