mamaplus

Directorul OMS, anunț alarmant. Ce se va întâmpla cu coronavirusul, începând de săptămâna viitoare

-
//
25.06.2020

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un anunț alarmant în cadrul unei conferințe de presă virtuală care a avut loc miercuri seară, 24 iunie. Acesta avertizează că omenirea va atinge un prag uriaș de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus.

Săptămâna viitoare cazurile de infectări cu COVID-19 ar urma să ajungă la pragul de zece milioane, anunțul fiind făcut în contextul în care numărul bolnavilor continuă să crească de la o zi la alta.

„În cursul primei luni a acestei epidemii au fost semnalate mai puțin de 10.000 de cazuri către OMS. În cursul ultimei luni, au fost semnalate aproape patru milioane de cazuri”, a declarat directorul OMS, potrivit AFP, citat de stirileprotv.ro.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat faptul că în condițiile în care numărul cazurilor cu noul tip de coronavirus crește alarmant este de așteptat ca săptămâna viitoare să se atingă 10 milioane de cazuri la nivel global și asta în condițiile în care virusul a apărut acum circa 6 luni.

Bilanțul a fost făcut public de directorul OMS în contextul în care multe dintre țările afectate de acest virus din China nici măcar nu au atins vârful pandemiei. Printre acestea se numără și regiunea Americilor, Statele Unite ale Americii fiind o țară extrem de afectată.

„Ne aşteptăm să atingem un total de 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”, a mai declarat directorul general OMS, potrivit sursei menționate anterior.

Totodată, oficialul a ținut să atragă atenția asupra faptului că oxigenul medical pentru pacienții cu simptome severe de coronavirus este pe terminate, OMS estimând în clipa de față că la nivel mondial este nevoie de circa 620.000 de metri cubi de oxigen pe zi.

Concret, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că cererea de oxigen medical este mult mai mare decât oferta, punând accent pe faptul că doar câteva companii domină 80% din piața oxigenului.

Potrivit ultimelor cifre date publicității la nivel global au fost infectate cu virusul care a apărut pentru prima oară în decembrie 2019, 9.438.363 de persoane, în timp ce 482.022 și-au pierdut viața în urma complicațiilor pe care le-au suferit după ce au contactat virusul.