mamaplus

Diplomele din ţările în care a fost anulat BAC-ul sunt recunoscute în România

-
//
26.06.2020

Diplomele eliberate de autoritățile competente din țările care au anulat examenele scrise sau orale de finalizare a ciclului liceal în anul 2020 sunt recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării din România. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chişinău într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în anul universitar 2020-2021, va avea loc admiterea românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România, pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv, fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă.

„Baza legală pentru organizarea admiterii este Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România, pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv, fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă, începând cu anul universitar 2017-2018”, indică comunicatul Ambasadei României.

Potrivit misiunii diplomatice, informațiile privind condițiile de admitere, locurile scoase la concurs, specializările propuse, calendarul, conținutul dosarului de candidatură și modul de transmitere a acestuia se regăsesc în metodologiile elaborate de fiecare instituție de învățământ superior și sunt disponibile pe site-urile acestora.

„Dosarele de candidatură trebuie transmise direct instituțiilor de învățământ superior, inclusiv de către candidații români de pretutindeni din Albania, Serbia, Ucraina și Macedonia de Nord”, indică sursa citată.

Pentru informații suplimentare sau clarificări, absolvenţii sunt rugaţi  să contacteze Direcția Generală Relații Internaționale și Afaceri Europene la adresa de e-mail international@edu.gov.ro, indicând în subiect, pentru o cât mai eficientă instrumentalizare, sintagma „admitere români de pretutindeni 2020”.

Din cauza pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova sesiunea de Bacalaureat-2020 a fost anulată, iar diplomele de absolvire vor fi eliberate în baza mediilor anuale pe perioada studiilor de liceu.