mamaplus.md

Din cauza politicilor anti-vacciniste, în 2018 au murit de 2 ori mai mulți oameni decât în 2017

-
//
30.10.2018

Rata mortalității în 2018 este de două ori mai mare decât în 2017, din cauza politicilor anti-vacciniste. Rujeola a făcut ravagii în Europa în prima jumătate a anului 2018. Până în iunie inclusiv au fost înregistrate 41.000 de cazuri de rujeolă în Europa. Acest număr este dublu față de numărul total de cazuri din 2017, când 23.927 de oameni s-au îmbolnăvit. Dintre europenii îmbolnăviți, 37 și-au pierdut viața.

mamaplus.md

„Avem o situație foarte serioasă”, a zis Alberto Villani, pediatru la Bambino Gesù Pediatric Hospital și președinte la Italian Pediatric Society în Italia. „Oamenii mor de pojar. Așa ceva era de necrezut acum 10 ani”.

Motivul din spatele epidemiei este faptul că mult mai puțini oameni s-au vaccinat. Pentru a evita epidemiile, cel puțin 95% din populație trebuie să fi făcut vaccinul împotriva pojarului, oreionului și rubeolei. Doar că în unele zone din Europa, rata de vaccinare a populației e mai mică de 70%, potrivit World Health Organization.

„Este factorul principal care duce la epidemii”, a explicat Anca Păduraru, membru al Comisiei Europene de la Brussels. „Este inacceptabil ca în secolul 21 să mai avem boli care ar fi trebuit și ar fi putut să fie eradicate”. În 2017, US Center for Disease Control a descoperit că, în cazurile de epidemii de pojar din SUA, 70% din cazuri erau înregistrate în rândul pacienților nevaccinați.

Citește continuarea pe diez.md