mamaplus

Din 1 septembrie toate grădinițele își reiau activitatea. Numărul de copii va fi LIMITAT

-
//
24.08.2020

Autoritățile confirmă: toate grădinițele din Chișinău își reiau activitatea de la 1 septembrie, dar numărul de copii va fi limitat. Managerii instituțiilor, cadrele didactice și părinții trebuie să se obișnuiască cu noul sistem de activitate, a declarat astăzi șeful adjunct al Direcției municipale Educație, Andrei Pavaloi.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, în prezent sunt organizate instruiri privind măsurile de prevenire și control al infecției cu COVID-19 atât în rândul cadrelor didactice, cât și în cel al părinților. El a precizat că toate instituțiile au fost dotate cu soluții de igienizare.

"Este foarte important ca părinții să cunoască că urmează să revenim gradual în instituții. Și dacă de la 1 septembrie se redeschide grădinița sau școala, asta nu înseamnă că în instituția de educație timpurie vor fi prezenți toți 100 % dintre copii. În prima săptămână vor reveni o parte din copii, elevi. În a doua săptămână, o altă parte.", susține Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției municipale Educației, Tineret și Sport.