mamaplus

Dezbateri aprinse despre educația sexuală a copiilor provocate de reprezentantul țării noastre la ONU

-
//
05.05.2023

O rezoluție propusă de reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, Gheorghe Leucă, cu privire la „educația sexuală cuprinzătoare” pentru copii, a fost respinsă, după protestele a 22 de țări, scrie ziua.md. 

mamaplus

Potrivit Centrului pentru Familie și Drepturile Omului din Statele Unite, „Educația sexuală cuprinzătoare”, care este predată, în prezent, în mai multe state africane și asiatice, încurajează „plăcerea sexuală, masturbarea și transgenderism-ul”. 

Rezoluția a fost propusă la Comisia pentru Populație și Dezvoltare a ONU. Gheorghe Leucă a prezentat proiectul final, care conținea un paragraf, în care se vorbea de „asigurarea accesului la avort, contracepție și alte servicii de sănătate a reproducerii, fără consimțământul părinților”.

Cele 22 de țări, prezentate drept „tradiționale” de către Centrul pentru Familie și Drepturile Omului , care s-au opus documentului, sunt Algeria, Belarus, Brunei, Camerun, Republica Democrată Congo, Egipt, Eritreea, Etiopia, Gambia, Irak, Iran, Libia, Mali, Mauritania, Nigeria, Siria, Federația Rusă, Arabia Saudită, Senegal, Yemen, Uganda și Zimbabwe.

După protestele reprezentanților acestor țări, Leucă și-a retras rezoluția.