mamaplus

Detalii șocante după moartea bebelușului din Sîngerei. Psihologii spun că mama lui ar fi avut psihoză postnatală

-
//
15.05.2020

Detalii şocante în cazul bebeluşului de patru luni din satul Bălăşeşti, raionul Sîngerei, care a decedat acum câteva zile după ce bunica sa i-a făcut masaj. Tatăl copilului își amintește că soţia și-a schimbat brusc comportamentul după sărbătorile Pascale, în urma unei vizite la mama sa. Femeia a devenit din senin agresivă. Soții au fost și la mănăstire, unde femeia a avut un comportament șocant.

Coincidență sau nu, după vizita la mănăstire, femeia a devenit şi mai agresivă. Într-o dimineață, ea și-a anunțat soțul că se mută cu traiul, împreună cu bebeluşul de patru luni, la părinţii săi. Fiind convinsă că este posedată de demoni, în acea duminică fatală, femeia împreună mama ei ar fi realizat şedinţa de exorcism. Despre asta povesteşte bunicul bebeluşului. Bunicul micuțului decedat spune că a încercat să le oprească, însă, totul a fost în zădar.

Copilul a fost găsit în casă fără suflare. La faţa locului au fost chemaţi poliţiştii şi tatăl micuţului. Cel din urmă spune că soția sa avea un comportament straniu în momentul în care a fost luată de poliţie.

Ulterior a mers să-și vadă copilul. Bărbatul povesteşte că pe corpul micuţului nu era loc viu. ”Pălituri avea pe obrăjori, năsucul era pălit tare, barba, capul. Eu ţipam”, a povestit tatăl bebeluşui. Totodată, rudele și prietenii lor spun că familia este una liniștită și nu înțeleg cum s-a putut întâmpla această tragedie.

Pe de altă parte, psihologii consideră că femeia ar fi avut o psihoză postnatală.

”Ipoteza mea este că proaspăta mămică a dezvoltat o stare de psihoză post-partum. Mama are o stare de confuzie şi dezorientare, aşa o senzaţie că te uiţi la ea şi nu este prezentă, este în altă lume. Mămica poate avea halucinaţii”, a afirmat psihologul, Diana Berari.

În prezent, cel de-al doilea copil al cuplului, o fetiță de doi ani și jumătate, se află în grija tatălului. Mama și bunica acesteia sunt internate la spitalul de psihiatrie din Bălți unde urmează să fie supuse expertizei psihiatrice. În cazul în care se va demonstra că femeile sunt sănătoase, acestea riscă 12 ani de puşcărie.

Menționăm că psihoza postnatală este o tulburare mult mai gravă decât depresia postnatală și necesită evaluare psihiatrică și tratament imediat. Această afecțiune debutează la aproximativ 2 săptămâni de la naștere, un factor de risc fiind prezența unor tulburări psihice ale mamei (tulburare bipolară sau schizofrenie). De multe ori mama nu conștientizează că are această tulburare și partenerul sau membri familiei sunt cei care observă că ceva nu este în regulă. Tulburarea este vindecabilă, majoritatea femeilor revenindu-și complet.