mamaplus

Detalii noi despre Sofia, micuța care a murit după ce a fost lăsată nesupravegheată în cadă

-
//
27.09.2021

Noi detalii ies la iveală în cazul Sofiei, fetița de doi ani din Iaşi, care a murit pe 12 septembrie, după ce a fost lăsată nesupravegheată în cada plină cu apă. Copila ar fi fost chinuită de mama ei, iar pe lângă vânătăile găsite pe trupul micuței, oamenii legii au descoperit și o filmare. Surse judiciare au confirmat că în telefonul Mădălinei, mama copilei, a fost descoperită o înregistrare video cu micuța în timp ce este băgată în mașina de spălat, iar ușa mașinii este închisă.

Totodată, pe trupul fetiței de doi ani medicii au descoperit și o serie de vânătăi mai vechi, „fracturi osoase vechi multiple și politraumatisme prin agresiune. Ancheta va fi una de durată, este una foarte complexă. În prezent nu se conturează o altă pistă și nici faptul că ar fi implicate alte persoane decât cele care au fost arestate preventiv”, spun surse din anchetă.

Mama fetiței a fost arestată, vineri, 17 septembrie, împreună cu concubinul ei. Cei doi sunt suspectați că ar fi săvârșit infracțiunile de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului. Dosarul a fost înaintat cu propunerea de arestare preventivă la Judecătoria Iași, iar instanța a admis-o.

Potrivit raportului preliminar, Sofia ar fi murit prin asfixie mecanică cauzată de înecare. Totodată, în urma examenelor de laborator, legiștii urmează să stabilească cauza exactă a morții.

Fetița locuia cu mama și concubinul femeii

Reprezentanții DGASPC au declarat pentru Gândul că fetița locuia doar cu mama ei, tatăl fiind plecat în străinătate. Cei doi erau despărțiți, iar femeia trăia în concubinaj cu un alt bărbat. Alături de aceștia locuiau și cei doi copii ai bărbatului dintr-o altă căsătorie.

Urme de violență și răni la cap

„Noi am fost anunțați că fetița este în stare gravă, intubată și că pe corpul acesteia au fost găsite urme de violență. Mai departe pe fir a intrat poliția care face în continuare anchetă și vor decide dacă mama va rămâne sau nu în libertate. Ea locuia cu un alt bărbat care mai are doi copii dintr-o altă căsătorie. Noi pe partea socială ne-am făcut datoria și am verificat dacă ceilalți copii sunt în siguranță și tatăl este responsabil”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASP.

Sofia, fetița de doi ani, a ajuns în comă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași în seara zilei de 7 septembrie.

Mama micuței le-ar fi declarat medicilor că a lăsat-o nesupravegheată în cadă câteva secunde, iar copila s-a înecat. Din nefericire, eforturile medicilor au fost în zadar, iar fetița a pierdut lupta pentru viață.