mamaplus

Detalii noi despre incendiul de la Buiucani: ”Un copil de 3 luni a fost scos peste geam cu tot cu cărucior”

-
//
31.10.2019

Noaptea trecută, în jurul orei 2:20, într-un cămin cu 5 nivele de pe strada Ion Pelivan a izbucnit un incendiu. Imediat, la fața locului au intervenit 4 echipaje de pompieri și salvatori care au reușit evacuarea a 70 de persoane din scara blocului inundată cu fum. Locuitorii blocului respectiv le-au povestit jurnaliștilor cum s-a întâmplat totul.

Unul dintre locuitori a spus că s-a trezit atunci când vecinul său a sărit peste geam. Imediat, acesta a fugit afară împreună cu  soția și cei doi copii. Alții au povestit că nu au reușit să iasă și i-au scos pompierii peste geam, iar copilul de 3 luni scos peste geam cu tot cu cărucior și l-au dat cu ajutorul unei funii, iar oamenii de afară au avut grijă să îl prindă.

Precizăm că, în urma incendiului, cinci persoane, printre care și doi minori, au ajuns cu intoxicaţii şi arsuri la spital. Potrivit unor surse din presă, o femeie a fost externată în această dimineaţă, sănătatea ei fiind în afara pericolului. Alte două persoane rămân internate. Unul dintre copiii care a suferit s-a întors deja acasă, iar despre starea altuia nu se cunoaște încă nimic.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, incendiul ar fi izbucnit la etajul întâi. Oamenii legii au reținut un bărbat în vârstă de 60 de ani, care ar fi principalul suspect în incendierea unor cărucioare care se aflau la parterul clădirii. Pe cazul dat a fost deschis un dosar penal.