mamaplus

Detalii noi despre copilul de 11 ani care a murit de rabie. Minorul putea fi salvat

-
//
03.09.2019

Băiatul de 11 ani, dintr-o suburbie a Chişinăului, care a murit de rabie, putea fi salvat. De această părere este Roman Trahman, șeful centrului Municipal de Sterilizare a câinilor. În cadrul unei emisiuni televizate, el a mărturisit că pe copil l-a ucis indiferența și neglijența medicilor. 

mamaplus

„Copilul a murit din cauza medicilor incompetenți, din cauza indiferenței celor care trăiau cu el. Nicăieri în lume eu n-am văzut o așa indiferență. Așa incident se va mai întâmpla și cred că nu numai o dată. Medicii se ocupau de analize, în timp ce copilul avea temperaură. Medicul din raion este vinovat, el trebuia să întrebe copilul dacă a avut contact cu animalele”, a spus Roman Trahman.

Eugenia Stanțoi, femeia în grija căreia se afla copilul, a povestit cum acesta s-a infectat.

„Eu nu țin minte când a fost înșfăcat de câine. El când mi-a spus eu l-am uns cu spirt. A 2-a zi mi-a zis că nu are nimic, nici sânge. El mi-a povestit că a fost în Ciorescu. Era un câine mare și el îl netezea. Un alt câine, mai mic, a sărit și l-a înșfăcat. Copilul a făcut febră 39,3. Eu m-am gândit că e din cauza rărunchilor, că a mai fost spitalizat în iarnă. Ne-am dus marți la medicul de familie, copilul era vesel, se juca. Marți seara copilul avea halucinații. Copilul umbla pe la scaune, credea că scaunele se mișcă. El a venit lângă mine, când mă uit, el iar s-a sculat și mi-a zis că ștergarele cad de pe scăunele. Nu era mușcătură, dar zgârâietură. Nu mi-a trecut prin cap. Luni mi-am amintit, când am ieșit să iau un pampers pentru copil și am văzut o doamnă cu un câine. Atunci mi-am adus aminte că Vlad mi-a povestit de câine. Eu mă gândeam numai la rărunchii lui. M-am întors la medic și i-am povestit. Eu eram șocată. Ultimele cuvinte mi le-a spus miercuri, el nu-mi dădea voie să mă duc de lângă dânsu. El plângea și spunea: „Bunicuța nu te duce de lângă mine!””, a spus Eugenia Stanțoi.

Sursa: publika.md