mamaplus

Detalii noi despre copilul care s-a prăbușit ieri de la etajul 4. Mama lui ieșise la magazin

0
//
16.06.2020

În după-amiaza zilei de ieri, un copil de 4 ani s-a prăbușit în gol de la etajul patru al unui bloc locativ de pe strada Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Micuțul a fost transportat de urgență la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco”, starea lui fiind extrem gravă.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, a declarat că incidentul s-a întâmplat aseară. Copilul se afla în apartament împreună cu bunica, iar geamul de la una dintre camere era deschis. Într-o clipă de neatenţie, acesta a căzut. Mama copilului ieșise la magazin.

Vitalie Mihalcean, vicedirector medical la Spitalul „Valentin Ignatenco”, a declarat că copilul a fost internat în stare extrem de gravă în secția reanimare și terapie intensivă. Copilul a suferit o catatraumă. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a copilului, dar luptă pentru a-i salva viaţa.

Potrivit medicului, părinții trebuie să înțeleagă că orice clipă este improtantă și trebuie să-i aibă mereu în vizor micuții, chiar și în locuință. Copiii au tentația să exploreze totul, au interes și pentru geamuri, iar plasa antițânțar o percep ca pe ceva sigur, pe care se pot rezema. Neatenția adulților poate avea consecințe tragice, cu sechele pe viață sau și mai grav.

Adulţii nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea. Și mai bine ar fi să iasă cu ei la plimbare în acest moment. La fel, este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală (de sus în jos). Adulţii trebuie să nu permită copiilor accesul la balcon, pentru că acest loc reprezintă un pericol. Scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie puse la balcon sau lângă fereastră, deoarece copiii pot urca pe ele şi pot cădea de la înălţime.