mamaplus

Detalii noi despre copila găsită moartă într-un parc din Chișinău. Ce au descoperit polițiștii în telefonul ei

-
//
20.02.2020

Au apărut detalii noi în cazul minorei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit, în dimineața zilei de ieri, spânzurat de creanga unui copac din parcul Râșcani, din spatele TIR-ului Dinamo.

Minora era elevă în clasa a 9-a a unui liceu din sectorul Râșcani al capitalei. Aceasta a mers luni dimineață la ore, dar nu s-a mai întors. În dimineața zilei de 19 februarie, trupul neînsuflețit al fetei a fost găsit în parc de un bărbat, care a alertat imediat poliția.

Oamenii legii iau în calcul versiunea unui suicid, dar încă nu au aflat motivul exact care a făcut-o pe fată să-și pună capăt zilelor. 

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, au mărturisit că au descoperit, în telefonul fetei, ultimile ei căutări pe Google. Aceasta ar fi accesat site-uri care explicau cum se leagă nodul pentru ștreang.

Reprezentanții instituției la care învăța tânăra susțin că nu-și pot explica ce anume ar fi putut-o determina să recurgă la acest gest disperat. Mai mult, aceștia ar fi declarat că nu au observat ca aceasta să aibă tulburări de compartament în ultima perioadă.

„Era o fetiță responsabilă, sârguincioasă, glumeață, cu un comportament decent pentru o elevă și nu au fost observate careva schimbări în comportamentul său. La noi și-a început studiile din clasa a 7-a, iar anul acesta a fost reînmatriculată în clasa 9-a, după ce anul trecut a fost nevoită să-și întrerupă studiile din cauza unei boli”, au spus prerezentanții liceului.

Potrivit unor prieteni de-ai victimei, aceasta face parte dintr-o familie bună, iar cu o zi înainte de dispariție ar fi sărbătorit, alături de familie, ziua de naștere a fratelui său mai mare.

Polițiștii au inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și pentru a descoperi ce a determinat-o pe tânără să recurgă la acest gest disperat.