mamaplus

Detalii noi despre copila de 14 ani din Rezina care a fost abuzată sexual

-
//
21.05.2021

Caz șocant într-un sat din raionul Rezina. O minoră de 14 ani ar fi fost violată de un bărbat de 30 de ani în locuința acestuia. Agresorul a fost reținut, iar fata a fost cazată într-un centru de plasament. Poliția a refuzat să ofere detalii din motiv că ancheta se află încă în derulare.

Informația despre violul produs în data de 11 mai a fost oferită de către șeful Procuraturii raionului Rezina, Nicolae Burduja.

„Confirmăm că a avut loc faptul, a fost violată o minoră de 14 ani într-un sat din raionul Rezina. Victima se află în siguranță într-un centru de plasament. Făptașul este arestat pentru 30 de zile”, susține Nicolae Burduja.

El a precizat că agresorul și victima erau consăteni și că violul a avut loc chiar în casa bărbatului. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de pușcărie.

Potrivit datelor prezentate de către Inspectoratul General al Poliției, pe parcursul anului trecut, 212 minori din Moldova au fost victime ale infracțiunilor sexuale, iar 69 dintre ei au fost abuzați sexual chiar în propria familie.

În 39 de cazuri, agresorii au fost rude apropiate, iar în 27 de cazuri cei care au comis violul erau ei înșiși minori.