mamaplus

Detalii noi despre accidentul mortal de la Ciocana. Șoferița, reținută

-
//
25.03.2023

Detalii noi ies la iveală despre accidentul mortal de la Ciocana, unde un troleibuz a lovit mortal o fetiță de 12 ani pe trecerea de pietoni.

mamaplus

Pasagerii troleibuzului, în stare de șoc, povestesc pe rețelele de socializare despre momentul dinaintea incidentului, dar și după, transmite Știri.md.

„Astăzi am avut nenorocul să circul cu acest troleibuz (...). Sincer, am ieșit traumatizată psihic din acest troleibuz, fiind lângă ușa din față am observat că șoferița provoca cel puțin un pericol de accident, pe parcursul călătoriei au fost vreo 6-7 pericole de accident, unul fiind chiar pe trecerea de pietoni din fața Gării de Nord. (...) Înjura și striga atât de tare că eu din salon auzeam tot ce vorbește ea, pe toți îi claxona!”, a scris o pasageră din troleibuzul implicat.

mamaplus

„E șocant, până acum tremur! Troleibuzul întârzia, pe traseu a fost cât pe ce să accidenteze un TIR parcat, mai departe mergea cu viteză ocolind stațiile de așteptare, pe lângă asta conductorul mereu suna undeva, țipa la pasageri să coboare și să urce mai repede. Înainte de accident, la pornirea din stație, troleibuzul avea o viteză bunicică și nu a frânat la trecerea de pietoni ci a încercat să meargă în continuare, până când s-a auzit lovitura, un strigăt puternic, apoi ne-am oprit”, susține o pasageră a troleibuzului.

”Aici s-a oprit drumul Nastei, fetița de 12 ani, care a fost azi lovită mortal de troleibuz. Era elevă în clasa a 6-a la Liceul „Dacia" de la Ciocana. Mergea, cu niște colegi de clasă, la lecția de limba engleză....
A fost unicul copil la părinți...
La Ciocana sunt foarte multe licee, inclusiv de ambele părți ale aleii. Zebre - cât duce trenul. Semafoarele sunt prea costisitoare? Sau poate inutile?”, scriu internauții.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru Știri.md că șoferița are 41 de ani și este din Chișinău. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore, iar oamenii legii continuă cercetările.

Deși taxatoarea susține că fetița traversa neregulamentar, oamenii legii și imaginile spun contrariul: fetița mergea de una singură, pe trecerea de pietoni, în momentul în care a fost lovită.