mamaplus

Detalii despre cazul fetiței de 6 ani care a fost cât pe ce să se înece în lacul Valea Morilor din capitală

-
//
24.05.2021

O fetiță de circa 6 ani a fost la un pas de înec la lacul Valea Morilor din capitală. Incidentul s-a produs sâmbătă, 22 mai. Copila s-ar fi aplecat spre niște rațe și a căzut în apă. Aceasta se afla împreună cu mama sa, care s-ar fi distras pentru o discuție cu o altă femeie. Micuța a fost salvată de un bărbat, care a observat-o la timp, transmite newsmaker.md.

La rândul său, acesta a fost cât pe ce să-și piardă viața din cauza malului alunecos. El a fost scos din apă de câțiva trecători. Întâmplarea a fost relatată pe 23 mai, de un internaut, pe Facebook.

„O fetiță de cam șase ani s-a aplecat și și-a întins mâinile spre rațe. Din neatenție, a căzut în apă. Mama se afla în apropierea fetiței, însă discuta cu o altă femeie. Fetița a încercat să iasă, însă a alunecat din nou în apă, întrucât pe suprafața betonului s-a format o depunere alunecoasă. Nu avea de ce să se agațe. A mai făcut o încercare să iasă și a început să se înece. Mama s-a pierdut cu firea și încerca să-i întindă mâna”, a relatat martorul.

Potrivit internautului, în ajutorul copilului a venit un bărbat.

„A sărit în apă ca săgeata și a ridicat fetița deasupra apei. A împins-o pe mal și a încercat să iasă și el, însă a început să alunece înapoi în lac. Periodic, bărbatul ajungea sub apă. I-au venit în ajutor alți tineri bine făcuți, care cu greu au reușit să scoată salvatorul din apă. Totul s-a întâmplat timp de un minut, un minut și jumătate”, a mai povestit martorul și a solicitat autorităților să instaleze o bară de protecție pentru ca incidentul să nu se repete cu un alt copil.

Poliția capitalei, deocamdată, nu a oferit un răspuns. Liliana Pușcașu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a precizat că nu deține informații despre acest caz.