mamaplus

Detalii în cazul fetiței ucise de un camion la Ialoveni. Totul s-a întâmplat sub privirile unei colege

-
//
18.12.2019

O fetiță de numai nouă anișori a decedat ieri la Ialoveni, după ce a fost lovită de un camion de marca MAZ. Tragedia a avut loc în apropiere de Școala de Artă din orașul Ialoveni.

Copila a nimerit sub roțile unui camion de mare tonaj la volanul căruia se afla un şofer de 64 de ani. Ea mergea la şcoală pentru a susține examenul la vioară. În urma impactului, fata a murit pe loc.

Victima era elevă în clasa a 3-a.

„Foarte şocant. Nu doreşti la nimeni aşa ceva. O fetiță, rudă cu mine, mi-a spus că a lovit-o față de ea. Ea a venit tremurând şi plină de lacrimi la mătuşa care lucrează aici. Ea repeta: „cu roata, cu roata!””, a explicat o profesoară. 

Directoarea instituției spune că pe acest drum circulă des camioane, iar elevii sunt expuşi în permanență pericolului.

„Este drum național şi fluxul de maşini este mare, maşini de mare tonaj. Şi în acest sediu este Şcoala de Arte cu 390 de copii, în spatele sediului este casa de creației. Circulă copii. Noi avem nevoie de acțiuni mult mai radicale. Un semafor ar fi o ieşire din situație vreau să cred”, a declarat Daniela Bodorin, directorul şcolii de arte din Ialoveni.

Testele au arătat că șoferul vinovat nu consumase alcool. Acesta a fost reținut pentru 72 ore.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă. S-a constatat că un autocamion, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 64 de ani, nu a respectat Regulamentul circulației rutiere. Şi anume la trecere de pietoni nu a permis trecerea unui copil de 9 ani”, a declarat Pavel Damaschin, şeful IP, Ialoveni.

Dacă se va găsi vinovat, conducătorul auto riscă până la 7 ani de închisoare.