mamaplus

Destinul unei tinere din Moldova: A fost violată, agresată și alungată de acasă

-
//
02.11.2023

O tânără din Moldova a povestit despre viața dificilă, din toate punctele de vedere, pe care o trăiește. La doar 14 ani a fost violată, părinții au alungat-o de acasă, a fost agresată fizic și verbal, a fost nevoită să fugă din satul său și, într-un final, din cauza ultimului său soț, aceasta a fost diagnosticată cu HIV. Cum s-a descurcat cu atâtea greutăți, citiți în continuare.

mamaplus

„La 14 ani am fost violată de fiul unui polițist. Se făceau atunci dansuri și eu am mers cu verișoara mea în satul ei, ea fiind mai mare decât mine, părinții m-au lăsat în grija ei, i-au spus să aibă grijă de mine și să mă aducă acasă. Ea, însă, s-a luat cu alte fete, prietene, și a uitat de mine. S-a apropiat de mine un băiat și mi-a spus că mă așteaptă afară, eu am avut încredere în el și am ieșit. L-am văzut pentru prima dată. Atunci el m-a târât până la mașina lui, în deal, a deschis și m-a băgat în mașină. Eu am început să strig, dar el a zis că în zadar strig, că nimeni nu o să mă ajute și nu o să mă audă. Eu am încercat să fug, să-l bat. Dar el a început să mă bată, m-a lovit peste față, mi-a rupt hainele, m-a tăiat la piept cu un cuțit și m-a violat. După asta, m-a aruncat din mașină, plină de sânge”, a spus tânăra, numele căreia a cerut să nu-i fie dezvăluit, în cadrul proiectului „Destine” cu Adrian Prodan, transmite Știri.md.

„Mi-a zis că nu voi putea face nimic”

După tot ce s-a întâmplat, tânăra a încercat să meargă înapoi spre localul de unde totul a început, însă nu a reușit să intre întrucât, fără puteri, a căzut la pământ. Aceasta a fost văzută de vecinul său, care a liniștit-o, a dus-o la el acasă și a discutat cu ea. 

„Mi-a spus să mă liniștesc, că nu am să pot să mă duc în această stare acasă. Am plecat la el, am făcut baie, sora lui mi-a dat haine, m-am schimbat. Am stat de vorbă și el mi-a zis cine e tatăl băiatului care m-a violat”, își amintește tânăra. 

Când a ajuns acasă, fata nu le-a spus nimic părinților săi, pentru că îi frică de reacția lor. Mai mult, aceasta a fost bătută de mama sa din cauza că a lipsit atât de mult de acasă.

Publicitatea ta poate fi aici

„Nu i-am povestit mamei pentru că știam cum va reacționa și știam că nu va rezolva nimic. Eu nu aveam încredere în mama. Cu această durere am trăit 10 ani de zile. După ce am fost violată, l-am întâlnit pe acel băiat. Era mândru că a făcut asta. Dar eu eram și mai mândră, deoarece Dumnezeu l-a pedepsit. El acum e în scaun cu rotile. Din câte am înțeles, a nimerit într-un accident”, spune ea.

După ce a absolvit gimnaziul, tânăra nu a mers la universitate pentru că nu avea posibilitate. Aceasta a fugit la Chișinău, unde și-a găsit un loc de muncă. Lucra în calitate de bonă și locuia la familia care a angajat-o, fiindcă avea încredere în ea și vedea cât este de apropiată de copii.

„Am lucrat un an, ca să-mi revin. Nu voiam să apar în acel sat, pentru că deja toți știau despre tot și arătau cu degetul. Băiatul care m-a violat s-a lăudat tuturor că a avut o fată virgină și a spus că asta eram eu. Aveam 15 ani când am fugit din sat”, spune ea.

„Îmi venea să-i fac ceva rău”

Tânăra își amintește de dorința de răzbunare pe care o avea. După spusele sale, ea nu a fost unica fată pe care individul a violat-o. 

„Îmi venea de multe ori să merg să-l stropesc cu ceva, să-l tai, să mă răzbun. Aveam o dorință mare de răzbunare din cauza că nu numai eu am fost violată de el. El a mai violat alte șase fete. El știa că nimeni nu o să-i facă nimic, nu avea nicio frică, pentru că știa că tatăl lui o să-l scoată din tot. El a bătut un băiat până la reanimare. Durerea e mare, nu pot să spun că am trecut peste ea, dar mă străduiesc să nu-mi amintesc de asta. Semnul de pe piept îmi aduce aminte de tot. Poate dacă nu mă viola atunci, eu trăiam astăzi altfel”, spune tânăra. 

Ea avea un vis - cel de a fi bucătar. Aceasta a mers și a învățat, a depus singură documentele, și-a dat silința și a învățat. Iar la doar 17 ani, fata s-a căsătorit. A făcut acest lucru, spune ea, doar pentru a „scoate această pată de pe familia ei”.

„Din cauza că părinții mei au aflat despre ceea ce s-a întâmplat cu mine și m-au alungat de acasă. În acest timp eu am făcut cunoștință cu un băiat. El a mers la părinții mei și le-a spus că el a făcut chestia asta. Desigur, eu cred că părinții mei nu au crezut, dar pentru a închide gura lumii, au acceptat și ne-au făcut o nuntă. Eu am acceptat să mă căsătoresc doar pentru a scoate această pată, pentru că părinții mei spuneau că eu sunt un chin pentru ei. De mic copil, părinții se comportau cu mine foarte urât. Eu nu am avut o copilărie fericită, eu, din contră, am fost numită, batjocorită, bătută, umilită. Eu nu aveam nume, eu eram proastă, debilă, calică”.

Cu soțul său a locuit până la vârsta de 25 de ani. Potrivit ei, căsătoria a fost și fericită, și nefericită. Tânăra spune că primul său soț o susținea și o încuraja mereu, îi spunea să nu plângă și era mereu alături de ea.

„Sora mea era amanta soțului meu”

Cu toate acestea, căsnicia i-a fost distrusă de sora sa, care era amanta soțului ei. 

„Am suferit mult din cauza ei. Ea era într-o relație cu el. Nu știu exact cât timp au fost împreună. Eu am aflat despre tot când deja am divorțat. La divorț a adus distanța, infidelitatea, el avea amantă la Moscova. Eu am aflat că el are amantă când deja eram însărcinată. Când am aflat de soră, nu am crezut până în ultimul moment. L-am sunat într-o seară pe soțul meu și mi-a răspuns amanta lui, mi-a zis că el e în baie. Atunci am început să mă simt rău și am ajuns la spital cu riscul de a pierde copilul. Despre el și sora mea am aflat de la o rudă. Ea i-a prins și le-a făcut o poză. Sora mea a tăcut, nu mi-a zis nimic. De atunci eu nu am mai văzut-o niciodată”, își amintește ea.

După o perioadă, ea a făcut cunoștință cu un alt băiat, care la fel lucra în Federația Rusă. Aceștia au început să locuiască împreună. Căsătoria lor însă a durat doar patru ani. Tânăra mărturisește că a fost o perioadă groaznică și foarte dificilă pentru ea, fiindcă era mereu agresată fizic, verbal, batjocorită, era nevoită să doarmă în pod, afară, fiind însărcinată.

„Am simțit pe pielea mea ce înseamnă să curgă sângele pe mine. Mă numea, mă târâia de păr, dormeam pe afară, prin poduri. Totul din cauza alcoolului. Într-o zi, el m-a bătut atât de tare că eu mi-am pierdut cunoștința. Totuși, atunci am reușit să chem Poliția. Am ajuns în reanimare, am stat vreo trei-patru zile. Nu era primul său dosar penal. Dar polițista de pe sector era prietena lui foarte bună și el mereu scăpa de tot”, spune tânăra.

Ea susține că soțul său a avut și alte femei, în afară de ea, la Moscova. Totul s-a aflat în momentul în care tânăra a fost diagnosticată cu HIV.

„Am început să mă simt rău, am făcut analize și totul s-a confirmat. În acel moment, el deja plecase la Moscova. Eu nu știu de ce el nu mi-a spus că este infectat. Acum viața mea depinde de o pastilă. La asta am ajuns”, mărturisește ea.

Urmăriți întregul interviu mai jos: