mamaplus

Destinaţii turistice preferate de moldoveni în perioada sărbătorilor

-
//
29.11.2023

Laponia, considerată ţara lui Moş Crăciun, devine de la an la an, una dintre destinaţiile turistice pe placul moldovenilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

mamaplus

Printre preferinţele moldovenilor se numără şi zonele turistice din România, Egipt şi Dubai. Asta chiar dacă preţurile la aceste sejururi au crescut cu aproape 15 la sută față de anul trecut, transmite Publika.media.

Preţul pentru o excursie spre satul lui Moş Crăciun din Laponia porneşte de la 1.800 de euro de persoană. În această sumă intră cazarea la hotel pentru cinci zile, vizita la căsuţa lui Moş Crăciun, ghid şi excursii. Turiştii vor fi plimbaţi cu sănii trase de reni, dar şi se vor bucura de atmosfera feerică de acolo.

„Laponia este mult mai solicitată faţă de anul trecut deoarece copii sunt promotori acestei oferte, sunt aliaţii noştri în acestă cauză. Iar principalii clienţii sunt clar familiile cu copii”, a spus Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Şi dacă unii preferă zăpada, alţii caută soare. Cele mai căutate destinații sunt Egipt şi Dubai. În Egipt, de exemplu, un pachet de patru nopți de cazare, la un hotel de patru stele, cu transport și all inclusive începe de la 300 de euro pentru o persoană şi poate ajunge până la aproape 10 mii de euro.

„Hotelurile de lux în Egipt costă de la 8.000 de euro de persoană. Dacă vorbim despre o vacanţă exotică la mare, atunci avem Dubai care la fel anul acesta este disponibil cu zbor din Chişinău, preţul începe de la 350 de euro, cea mai ieftină ofertă, la ofertă fierbinte, dar preţurile standard sunt de la 600 de euro de persoană”, a precizat Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Pentru cei care preferă muntele, agenţiile de turism vin cu oferte greu de ignorat. În Bulgaria, preţurile pentru sejururi pornesc de la 199 de euro pentru o persoană. Pachetul include cazarea la hotel pentru trei nopți, transportul și mâncarea.

„La moment oferim oferte la general în zona montană, cum ar fi România sau Bulgaria, respectiv mai comercializăm oferte şi pentru Egipt, dar preţurile sunt un pic usturătoare pentru buzunar pentru că în perioada de Revelion, indiferent de staţiune, preţurile sunt dublate sau triplate”, a declarat Daniela Pintea, manager turism.

„Le propunem turiştilor ca alternativă plecările din ianuarie. Preţurile comparativ cu anii trecuţi sunt mai mari, cam 30 la sută s-a scumpit, oricum cererea este. În special, hotelurile care au centre spa sunt cele mai solicitate”, a spus Gulica Cătălina, manager turism.

Reprezentanţii agenţiilor de turism îi îndeamnă pe cei care vor să-şi rezerve vacanţa de iarnă în străinătate să o facă cât mai curând pentru a se putea bucura de oferte bune, la preţuri avantajoase.