mamaplus

Deserturi de Halloween teribil de... gustoase!

-
//
15.10.2019

În ajunul Zilei Tuturor Sfinților, la data de 31 octombrie, în multe țări ale lumii este marcat Halloween-ul. Republica Moldova celebrează, de asemenea, această „teribilă” sărbătoare. Simbolurile tradiționale de Halloween sunt dovleacul cu ochii arzând și dulciurile, care se oferă copiilor deghizați în personaje malefice. În acest sens, noi venim cu o serie de recomandări, de care puteți ține cont.

Idei delicioase din diverse țări

„Fasolea morților” din Italia

Denumire de tradiții, mâncare sau locuri, uneori aceasta poate provoca fiori. Italienii au inventat „fave dei morte” sau „fasolea morților”. Este vorba despre niște simpli biscuiți cu migdale, în formă ovală. Aceștia reprezintă un ritual pentru spiritele morților. Din moment ce vin să-i viziteze pe oamenii vii tocmai în timpul Halloween-ului, de ce să nu-i servim cu un desert special?

„Barm brack” din Marea Britanie

De Halloween, în Anglia se prepară tradiționalul „Barm brack” - o prăjitură uşoară cu fructe confiate sau stafide. Înainte de a băga „Barm brack” la cuptor, în produs sunt ascunse patru obiecte: un inel, un degetar, o bucată de stofă și o monedă. Găsind una dintre aceste surprize, vei afla o previziune pentru anul viitor. Inelul înseamnă că în curând va avea loc o căsătorie, degetarul - celibat, țesătura - sărăcie, iar moneda sugerează bogăție.

Colcannon irlandez

Mâncare specifică Irlandei, care nu lipsește de pe mese de Halloween. Ciudat este că nu-i vorba despre un desert, ci o budincă din cartofi sau piure cu diferite legume. Rețetă tradițională: în piureul de cartofi se adaugă varză Savoy sau varză albă, unt, ceapă, usturoi, șuncă și lapte.  Până a fi servit acest fel de mâncare, în el se pun, de asemenea, niște surprize - monede, în special.

„Degetele vrăjitoarei” din Cehia

În fiecare colț din Cehia, de Halloween se vând fursecuri în forma unor degete de vrăjitoare, care pot fi pregătiți și acasă. Pentru aceasta trebuie să bateți, cu ajutorul unui mixer, unt, zahăr și ouă de găină. În toată compoziția adăugați praf de copt, puțină sare de mare, vanilie și făină. Din aluatul final, formați  fursecurile în formă de degete. Presați migdale  sau semințe de dovleac, simulând unghiile și, apoi, băgați la cuptor timp de 16 minute.

Dulciuri moldovenești de Halloween de la Colibri

În Republica Moldova, pregătirea mâncărurilor specifice Halloween-ului devine mai ușoară. Ne inspirăm din obiceiurile altor țări, preparăm ceva cu propriile idei. Însă, poți să nu te deranjezi, pentru că ai șansa să comanzi dulciuri deosebite și teribil de... atractive, care pot fi găsite doar la Colibri. În baza propriilor rețete, compania gătește torturi și prăjituri autentice, delicioase, cu nuanțe tematice specifice Halloween-ului.

Nicio sărbătoare nu are loc fără tort!
 

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus

Dimensiunea și greutatea tortului depind de numărul persoanelor de la petrecere. Un tort mare sau mic, design și umplutură - toate le alegeți după placul dvs. Discutați neapărat detaliile cu cofetarii de specialitate de la Colibri, care vă vor ajuta să alegeți combinația perfectă și un aspect cât mai frumos al desertului. Astfel, tortul ales va avea toate șansele să devină punctul culminant al petrecerii de Halloween.

Și cum fără cei care adoră Candy-Bar? Cupcakes-urile fermecătoare, turtele și bomboanele în stilul specific Halloween-ului, cu siguranță îi vor surprinde plăcut pe toți. 

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus

Совет от Colibri:

Выбирая торт или сладости из candy-bar для Хэллоуина, не ставьте обязательный акцент на жути и мерзости. Если у вас молодёжная вечеринка, то ваших друзей наверняка впечатлит десертная интерпретация на тему вырванных глаз и окровавленных пальцев. Но если вы хотите порадовать малышей или старшее поколение, можно выбрать более сдержанный тематический дизайн. Торт-тыква, например, может улыбаться, а не злиться, а вместо глаз и пальцев использовать фигуры пауков и летучих мышей. В любую тему можно добавить подходящий вам акцент. И тот же Хэллоуин может быть устрашающим и жутким или наоборот – забавным и наполненным позитивом.

Обсудить и заказать "зловещий" торт или пирожные на Хэллоуин вы можете в Colibri по телефону 068 077 077.

Сайт

Facebook