mamaplus

Desenele animate „Pisicile aristocrate”, „Dumbo” și „Peter Pan”, interzise de Disney

-
//
26.01.2021

Platforma de streaming video Disney+, deținută de compania Walt Disney, a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme clasice de animație, precum „Pisicile aristocrate”, „Dumbo” sau „Peter Pan”, din cauza unor scene considerate a conține stereotipuri ori prejudecăți rasiale, informează Sky News. Aceste filme nu mai sunt afișate în secțiunea „Copii” a platformei, dar pot fi accesate de pe un cont de adult, însoțite de un avertisment referitor la „descrierile negative” prezente în respectivele animații, precizează compania Disney.

„Acest program include descrieri negative și/ sau tratament necorespunzător aplicat unor persoane sau obiceiuri”, este mesajul prezent la începutul filmului. „Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. În loc să înlăturăm acest conținut, vrem să recunoaștem că el are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”, se arată în mesajul celor de la Disney.

„Pisicile aristocrate”

Filmul de animație caricaturizează „în mod rasist” persoanele asiatice.

„Elefănțelul Dumbo”

Fimul batjocorește americanii de culoare. 

„Peter Pan”

Filmulețul își bate joc de amerindieni.

The Walt Disney Company este una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume. A fost fondată la 16 decembrie 1923 de Walt Disney și fratele său, Roy ca un mic studio de animație.